NASCHOLINGEN

Enkele keren per jaar organiseren we nascholingen in Nederland en/of België.  Geïnteresseerden krijgen een nieuwsbrief of vinden deze info via FACEBOOK.


Je kan ook een nascholing aanvragen voor je school of vereninging.


UKELELE, begeleiden met enkele akkoorden

De ukelele heeft maar 4 snaren. Dit maakt het spelen een stuk gemakkelijker dan op een gitaar. Maar als begeleidingsinstrument in de klas voldoet dit instrumentje zeker!

Met enkele akkoorden kan je al heel wat kinderliedjes begeleiden. Tijdens deze workshop worden een aantal akkoorden aangeleerd en ingeoefend. Er wordt meteen een liedje bij gezongen zodat je alles in de praktijk kan toepassen.


Doelgroep: wie graag met jonge kinderen zingt en een begeleidingsinstrument wilt leren bespelen

€ 120,00: baritonukelele en syllabus inbegrepen:  (prijs is afhankelijk van de ukeleles)

JAMBO! Liedjes uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië

Een mondiaal project om mensen dichter bij elkaar te brengen

We verzamelden 24 liedjes uit het Zuiden. Het zijn stuk voor stuk leuke, zingbare melodieën, de ene keer verrassend ontroerend, de andere keer begeleid door een leuk spel.  Al zingend stap je binnen in het leven van een kind uit Kongo, Nigeria, Guinee, Indonesië, China, Mexico, Chili ....

Ballonnen, een piñata, springen, spelen, dansen en vooral het plezier om samen te zingen, zorgen bij onze kinderen voor een gezonde nieuwsgierigheid naar het doen en laten van leeftijdsgenootjes aan de andere kant van de wereld.  Daar waar er nog zo veel armoede is, maar daarom niet minder plezier, integendeel…


Doelgroep: leraren van kleuter – en basisschool, jeugdmuziekschool , dirigenten van een kinderkoor (max. 25 deelnemers)

€ 35,00 liedboek en cd inbegrepen

5 x 7 en 7 x 5 liedjes voor jonge kinderen +

spelen met instrumentjes met Pipa Pepinus

De eenvoudige liedjes uit 5 x 7 worden al jaren enthousiast onthaald door kleuters. Daarom besloten we om  het boekje te herdrukken met een uitbreiding naar 5 x 7 en 7 x 5. 

Naast de DANS, THEMA, SPROOKJES, SPEL en WINTER vind je nog eens 35  liedjes gegroepeerd rond AARDE, ZINTUIGEN, GEVOELENS,  MUZIEK,  DIEREN   TALENTEN en SPEEL JE MEE?    Met dansjes, poppenspel, rekenspelletjes en eenvoudig materiaal kunnen we de kinderen blijvend boeien en genieten van samenzang.


Doelgroep: leraren van groep 1 – 3

€ 35,00: liedboek inbegrepen

BALLON PLOOIEN € 35,00  Marleen Feyaerts

Je ziet overal van die handige ballonplooiers die in een wip een diertje toveren voor de kinderen.

Ook in de kleuterklas komt die vaardigheid van pas.  Ballonplooien is echt niet zo moeilijk als het er uit ziet!  Een klein beetje handig zijn, een pomp en wat lange ballonnen en je kan aan de slag.

Met enkele bewegingen draai en plooi je de lange ballon tot een konijn, een zwaan, een hond, giraf of een ander beest. 

Heb je nog vlug een verrassing nodig voor een kind? Geen probleem. Je leert in deze workshop dat je snel iets kan maken.   Heb je gekke hoofddeksels of kronen nodig, dan kan je de aangeleerde technieken gebruiken en met je eigen fantasie een eigen creatie maken.

Je krijgt bovendien een handige syllabus mee naar huis om alles nog eens te oefenen.


Doelgroep: leerkrachten kleuteronderwijs en andere geïnteresseerden, max. 20 deelnemers

€ 35,00 pompje, ballonnen en syllabus inbegrepen

MUZIKALE DOEDELIDOETJES:  een peuter van twee doet ook graag mee!

Tijdens deze vorming nemen we liedjes en versjes als uitgangspunt voor zintuiglijke prikkels, taalstimulering, ‘rekenen’, psychomotorische ontwikkeling, improvisatie, drama ….

Werkvormen die aan bod komen:  Dans, •Reageren op muziek, •Spelen met instrumentjes, Ontdekken van materialen (om daarna verder te gebruiken tijdens een andere activiteit), Muzikaal verhaal en Poppenspel

De liedjes zijn heel bewust gekozen voor deze leeftijdsgroep. De toonomvang is beperkt, de tekst is makkelijk. Zo kunnen we zuiver zingen nastreven.

Maar bovenal primeert het plezier om samen te zingen en te spelen!


Doelgroep: peuterleidsters en begeleiders in kinder en dagverblijven

€ 25,00 syllabus inbegrepen

COMMUNICEREN MET LIVING PUPPETS